Bokonsept Q42

Leiligheter Q42 (utsolgt)

I Q42 er det 68 leiligheter, 11 hotellrom, Trivselssenter for eldre, Kristiansand Kongressenter, restaurant, kaffebar, catering, takeaway matbar, TV- og radiostudio, medieavdeling, kontorer og Filadelfia Kristiansand. Her snakker vi et levende bygg midt i sentrum.

Leilighetene i Q42 ligger i 3.-6. etasje, og har alle store flotte balkonger. Q42 har et nytt bokonsept på Sørlandet, hvor det legges til rette for en trygg og aktiv livsstil.

Vi gleder oss!

Grethe (63) og Tom-Georg (62) Gabrielsen er flittige brukere av byens turområder.

6601955

– KOM INN, KOM INN.
Tom-Georg åpner døra til hjemmet deres i Kongsgård allé og det tar ikke lang tid før samtalen er i gang. – Joda, vi kunne blitt mange år til her, vi elsker jo Londsia, men Q42 blir noe helt spesielt. Det kan gå mange år til en sånn mulighet byr seg igjen. For det første kan du jo se over til Lund, ler Tom-Georg. Vi har alltid likt denne delen av byen, utfyller Grethe. Det er en ting at det er like ved Lundsbroa, men det er også nærme Markens, Odderøya, Jegersberg, Baneheia og Kilden. Og Snadderkiosken!, smiler Tom-Georg. En skogstur etter frokost og så lunsj på en av kaféene i byen. Vi har det godt!

FRILUFTSLIV OG TRENING
– Jeg gleder meg også til å trille kajakken fra garasjen og ned til Bystranda, sier den pensjonerte politimannen. Det er tydelig at de to er glade i trening og friluftsliv. – Bruken av treningsstudioet I Q42 inngår i husleia, med badstue og nytt, moderne utstyr. Det blir noen timer der. Men ikke hele døgnet, ler han og klapper seg på den lille magen. – En må jo kose seg på flere måter. Dessuten er Grethe så sabla god til å bake.

ALLEREDE GOD FART I TRIVSELGRUPPA
Q42s trivselgruppe er i god sving, to år før bygget står ferdig! Det er de to som har startet med, og er ansvarlige for, turer annenhver uke. Det er på en av disse vi har tatt bildene av det blide paret, ogfotograf Anders Martinsen forteller om en svært så blid og sprudlende gjeng. Denne gangen er de på tur ved idylliske Bånetjønn i Baneheia. Trivselgruppa blir brukerstyrt. Her vil det bli forskjellige aktiviteter og interessegrupper. Beboerne i Q42 bestemmer, men en koordinator hjelper til ved behov, og så får vi alle pushe hverandre litt, så vi kommer oss opp av sofaen.

GODE MINNER FRA FOLKEHØYSKOLEN
– Det er noen år siden, men året mitt på folkehøyskole tenker jeg fortsatt tilbake på som et helt spesielt morsomt og sosialt år. Grethe kikker smilende og drømmende ut i lufta. – Jeg tenker at vi vil få til noe á la det samme her. Alltid noen å henge med når man vil det. Masse moro, fine turer, spennende samtaler og hjertegode opplevelser. – Men “rommet” i Q42 blir mye finere, ler Tom-Georg og gir seg ut på en lengre leilighetsbeskrivelse: Det velutstyrte kjøkkenet, stua med god plass til venner og familie, den solfylte balkongen med utsikt mot Odderøya.

GOD PLASS TIL GJESTER
– Noen venner lurer på om ikke det blir vanskelig med mindre plass. Det stemmer jo at vår leilighet får færre kvadratmeter enn vi har i dag, men jeg tenker helt motsatt: At her får vi bedre plass. Mye bedre plass. Får vi besøk utenbys fra kan de gå tørrskodd til flotte hotell-gjesterom. Har vi fest og det blir trangt i vår egen stue går vi bare noen etasjer ned hvor vi kan leie selskaps-lokaler med plenty plass.

For barnebarna tror jeg det blir et eventyr å besøke oss. Vi får en fin lekeplass i hagen, stor tomleplass i bygget, kort vei til Bystranda, Aquarama, kino, Sandens og en drøss av andre sentrumsnære tilbud og aktiviteter. Og hvor mange besteforeldre har en kafé i første etasje, spør Grethe og svarer selv: – Ingen som jeg vet om. Vi må nok passe på å ha noen ekstra mynter liggende klar.

OPPLEVE MER
– Vi merker jo, nå som barna har flyttet, at vi bruker stadig mindre av boligen vår. Med løsningen til Q42 får vi mer enn nok plass til vanlig, og bedre plass enn i dag når vi trenger det. Mindre tid på snømåking og rensing av takrenner i egen bolig, gir også mer tid til selvvalgte opplevelser. Lese en god bok i hagen, gå på konserter eller kafé og ikke minst til turer i inn- og utland. Det er mange år til vi blir 66, og Wenche Myhre har jo lært oss at det er da vi skal “trå til for fullt!”.

– Vi bare gleder oss!

Meny

Lyst å dra på konsert? Trenger du egne lokaler? Mat & drikke? Hva med hotell?

Salgsansvarlig boliger Q42