Trivselsenteret

Velkommen til Trivselsenteret

I andre etasje i Q42 finner du Trivselsenteret. Trivselsenteret tilbyr unike servicetilbud til beboerne i Q42, hvor man blant annet kan møtes til en koselig kopp kaffe og til åpne arrangerte samlinger. Som beboer vil du også få tilgang til trening og aktiviteter og gode måltid i hyggelig fellesskap.
For deg som ikke bor i Q42 kommer også sosiale tilbud gjennom «Trivselspakker». Trivselspakkene vil være i salg fra 1. januar 2017. Ta gjerne direkte kontakt med Bodil Valvik i Trivselsenteret for mer informasjon.

Trivsel, trygghet og felleskap
«Vårt mål er å bygge hjem med verdiene trivsel, trygghet og felleskap. Vi ønsker å sette omsorg og gode tilbud satt i system. Vi tenker langsiktig samtidig som vi ønsker at du skal nyte øyeblikkene i smakfulle og gjennomtenkte løsninger. Det skal være enkelt for deg å bo hjemme. Vi vil derfor også tilrettelegge for de praktiske gjøremål. Som beboer skal du få tilbud om den praktiske hjelpen du ønsker», uttaler leder av Trivselssenteret, Bodil Valvik.

Velkommen til Trivselsenteret i Q42 – vi gleder oss til å møte deg!

 

Kom inn, kom inn!

Grethe (62) og Tom-Georg (61) Gabrielsen er flittige brukere av byens turområder.

6601955

– KOM INN, KOM INN.
Tom-Georg åpner døra til hjemmet deres i Kongsgård allé og det tar ikke lang tid før samtalen er i gang. – Joda, vi kunne blitt mange år til her, vi elsker jo Londsia, men Q42 blir noe helt spesielt. Det kan gå mange år til en sånn mulighet byr seg igjen. For det første kan du jo se over til Lund, ler Tom-Georg. Vi har alltid likt denne delen av byen, utfyller Grethe. Det er en ting at det er like ved Lundsbroa, men det er også nærme Markens, Odderøya, Jegersberg, Baneheia og Kilden. Og Snadderkiosken!, smiler Tom-Georg. En skogstur etter frokost og så lunsj på en av kaféene i byen. Vi har det godt!

FRILUFTSLIV OG TRENING
– Jeg gleder meg også til å trille kajakken fra garasjen og ned til Bystranda, sier den pensjonerte politimannen. Det er tydelig at de to er glade i trening og friluftsliv. – Bruken av treningsstudioet I Q42 inngår i husleia, med badstue og nytt, moderne utstyr. Det blir noen timer der. Men ikke hele døgnet, ler han og klapper seg på den lille magen. – En må jo kose seg på flere måter. Dessuten er Grethe så sabla god til å bake.

ALLEREDE GOD FART I TRIVSELGRUPPA
Q42s trivselgruppe er i god sving, to år før bygget står ferdig! Det er de to som har startet med, og er ansvarlige for, turer annenhver uke. Det er på en av disse vi har tatt bildene av det blide paret, ogfotograf Anders Martinsen forteller om en svært så blid og sprudlende gjeng. Denne gangen er de på tur ved idylliske Bånetjønn i Baneheia. Trivselgruppa blir brukerstyrt. Her vil det bli forskjellige aktiviteter og interessegrupper. Beboerne i Q42 bestemmer, men en koordinator hjelper til ved behov, og så får vi alle pushe hverandre litt, så vi kommer oss opp av sofaen.

GODE MINNER FRA FOLKEHØYSKOLEN
– Det er noen år siden, men året mitt på folkehøyskole tenker jeg fortsatt tilbake på som et helt spesielt morsomt og sosialt år. Grethe kikker smilende og drømmende ut i lufta. – Jeg tenker at vi vil få til noe á la det samme her. Alltid noen å henge med når man vil det. Masse moro, fine turer, spennende samtaler og hjertegode opplevelser. – Men “rommet” i Q42 blir mye finere, ler Tom-Georg og gir seg ut på en lengre leilighetsbeskrivelse: Det velutstyrte kjøkkenet, stua med god plass til venner og familie, den solfylte balkongen med utsikt mot Odderøya.

GOD PLASS TIL GJESTER
– Noen venner lurer på om ikke det blir vanskelig med mindre plass. Det stemmer jo at vår leilighet får færre kvadratmeter enn vi har i dag, men jeg tenker helt motsatt: At her får vi bedre plass. Mye bedre plass. Får vi besøk utenbys fra kan de gå tørrskodd til flotte hotell-gjesterom. Har vi fest og det blir trangt i vår egen stue går vi bare noen etasjer ned hvor vi kan leie selskaps-lokaler med plenty plass.

For barnebarna tror jeg det blir et eventyr å besøke oss. Vi får en fin lekeplass i hagen, stor tomleplass i bygget, kort vei til Bystranda, Aquarama, kino, Sandens og en drøss av andre sentrumsnære tilbud og aktiviteter. Og hvor mange besteforeldre har en kafé i første etasje, spør Grethe og svarer selv: – Ingen som jeg vet om. Vi må nok passe på å ha noen ekstra mynter liggende klar.

OPPLEVE MER
– Vi merker jo, nå som barna har flyttet, at vi bruker stadig mindre av boligen vår. Med løsningen til Q42 får vi mer enn nok plass til vanlig, og bedre plass enn i dag når vi trenger det. Mindre tid på snømåking og rensing av takrenner i egen bolig, gir også mer tid til selvvalgte opplevelser. Lese en god bok i hagen, gå på konserter eller kafé og ikke minst til turer i inn- og utland. Det er mange år til vi blir 66, og Wenche Myhre har jo lært oss at det er da vi skal “trå til for fullt!”.

– Vi bare gleder oss!

Festmat i hverdagen!

 

Q42 tilbyr festmat i hverdagen med fantastiske matopplevelser og serveringsmuligheter i Q42. Her serveres alt fra enkle forfriskninger til store selskapsmenyer. Restauranten tilrettelegger mat og drikke for ditt arrangement, uansett om det er konferanse, konsert, møte, seminar, kurs, utstilling, messe, selskap eller bankett.

Les mer

Mat & drikke i Q42

Leilighet i Q42

 

Kunne du tenke deg å bo i Q42?
Ta kontakt med Janne Fjellvang fra Eiendomsmegler 1.

Tlf: 481 17 278 / 38 10 62 00
Epost: janne.fjellvang@em1.no

Leilighet i Q42

Meny

Vil du på konsert? Trenger du å leie lokaler til selskap? Middag levert på døren? Får du besøk av familie og venner – Q42 tilbyr 11 store hotellrom!