Trivselstilbud for beboere

Et godt sted å bo!

Det er en stor glede å ønske deg velkommen til Trivselsenteret i Q42! Bodil Valvik, initiativtaker til Trivselsenteret, håper du vil benytte deg av Trivselsenterets mange tilbud. Trivsel, trygghet og fellesskap står i fokus. Det skal være enkelt å bo i Q42. Det skal være godt å bo i Q42. Vårt mål er å bygge hjem med verdiene trivsel, trygghet, omsorg og gode tilbud satt i system. Vi ønsker å tilrettelegge for de praktiske gjøremål. Som beboer skal du kunne kjøpe den praktiske hjelpen du ønsker. Vi tenker langsiktig samtidig som vi ønsker at du skal nyte øyeblikkene i smakfulle og gjennomtenkte løsninger. De gode opplevelsene skaper vi sammen og ditt bidrag er svært viktig for å få til et godt fellesskap.

 

 

SERVICETORG OG RESEPSJON
Her kan du henvende deg med spørsmål og bestille tjenester. Du kan booke gjestehotellrom hvis du får besøk eller leie selskapslokale til jubileer, familiesammenkomster, bursdager, mm. Resepsjonen vil være åpen i gitte tidspunkt. Utover høsten 2016 vil vi ha mer informasjon om åpningstider, priser, mm.

TRIVSELS- OG HELSESAMTALE
Alle beboere mottar tilbud om en velkomstsamtale med en av rådgiverne i Trivselsenteret. Her kan du kan selv bestemme hva du ønsker å fortelle hva du ønsker av tjenester og tilbud. All informasjon er underlagt loven om taushetsplikt. Du kan få starthjelp til å løse nåværende og fremtidige helsebehov. Alle beboere inviteres til en årlig oppfølgingssamtale, hvor det er fokus på fungerende helse- og omsorgstjenester.

AKTIVITETER
Trivselsenteret ønsker å tilrettelegge for aktiviteter basert på etterspørsel fra de som bor i huset. Det kan være gratis aktiviteter satt i system (f.eks. turgrupper, beboer hjelper beboer og lesesirkel) eller aktiviteter som du betaler for når du deltar (f.eks. konserter og dagsturer med buss).

FELLES BESPISNING
I Q42 er det festmat i hverdagen! Velsmakende måltider serveres til frokost, lunch og middag i Restaurant Q42. I Trivselsenteret vil du få tilbud om fellesmåltider og det blir en fin arena for deg som ønsker å møte naboer over et godt måltid. Trivselsenteret har egne åpningstider. Mer informasjon kommer.

TRIVSELSSTUE
Inne i Trivselsenteret finner du en hyggelig stue hvor du kan slå av en prat med gode naboer eller bare nyte roen med en kopp kaffe og dagens aviser. Herfra kan du gå rett ut til takhagen.

TRENINGSSENTER TILPASSET VOKSNE
Som beboer i Q42 har du fri adgang til et lite treningssenter utstyrt med apparater spesielt tilpasset øvelser som er gode for voksne. Utstyret er valgt ut av fysioterapeuter med spesiell kompetanse på forebyggende og rehabiliterende trening. Alle som ønsker vil få veiledning ved første treningstime, slik at treningen blir tilpasset ditt behov.

HELSE- OG VELVÆRETILBUD
Trivselsenteret vil være behjelpelig med å skaffe til veie nødvendige helsepersonell som iveraretar ditt individuelle behov. For ditt velvære kan du bestille fotterapaut og frisør, som vil være i Trivselsenteret på avtalte tider eller de kan komme hjem til deg om det er ditt behov.

BEBOER HJELPER BEBOER
Mange ønsker å fortsette med praktiske gjøremål selv når man bor i leilighet. I Trivselsenteret vil utveksling av tjenester på sikt settes i system slik at de som ønsker kan bidra og de som har behov kan få hjelp. Tilbud og etterspørsel i naboskapet bestemmer omfanget.

BOLIGSERVICE
Vaktmestertjenester som gjør hverdagen enklere kan kjøpes ved behov. Hvem har ikke behov for f.eks. IT-assistanse av og til? De praktiske tjenestene vil tilpasses etterspørselen fra deg som beboer.

SERVICEKONTAKTEN
For de som trenger det aller mest vil det være et tilbud om en ekstra hånd. Det kan f.eks. være besøkstjeneste, følge til lege, hjelp med å handle det nødvendigste el. Dette er et tilbud fra Filadelfias frivillighetssentral; «Servicekontakten».

Les mer om Trivselssenteret

Meny